Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Alidost ERTUĞRUL ile “YAPILAR VE KENT OKUMALARI ATÖLYESİ” 8 Mart 2021 Pazartesi günü saat 21.00’de başlayacaktır. Dersler Zoom üzerinden çevrimiçi olarak ve 6 hafta süreyle, haftada 1.5 saat olacak şekilde yapılacaktır. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için cenanvakfi@gmail.com adresine mail atabilir ya da 0212 631 34 22, 0546 589 79 33 numaralı telefonlardan Vakfımızla iletişime geçebilirsiniz.

Dr. Alidost ERTUĞRUL
Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde bitirdi. Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Mimarlık Tarihi Anabilim Dalında “Mimar Sinan’ın İstanbul’daki Mevcut Hamamları” konulu tezle, Doktorasını İTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalında “19. İstanbul Kentsel Dönüşümü’nde Üsküdar ve Koruma Sorunları başlıklı tezle tamamladı. Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde akademik hayatına devam etmektedir. Kent Tarihi, Kentsel Koruma, Geleneksel Yapım Teknikleri ve Malzemeleri ilgi alanını oluşturan genel başlıklardır.

İstanbul Panoraması. Melchior Lorck (Lorichs). 1561

YAPILAR VE KENT OKUMALARI ATÖLYESİ

ATÖLYE YÖNETİCİSİ: Dr. Öğr. Üyesi Alidost Ertuğrul

ATÖLYE SÜRESİ: 6 Hafta

ATÖLYE GÜNLERİ: Haftada 1 Gün – 1.5 Saat

ATÖLYE İÇERİĞİ: Yapılar üzerinden kentleri ve katmanlarını anlama denemesi

Seminer kapsamında yaşadığımız kentler ve kentleri meydana getiren yapıların üzerinden kentlerin katmanlarını okuma denemesi ve çalışması yürütülecektir. Bu bağlamda seçilen yapılar ve yerleşimler üzerinden yaşamın zaman içerisinde ortaya çıkan değişim ve dönüşümleri mimarlık tarihi, kent tarihi ve kültür tarihi perspektiflerinden kentleri ve katmanlarını anlama denemesi olarak katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecektir.

ATÖLYE AKIŞI:
1. Geçmişten Günümüze Bir Anıt- İbadethane “Ayasofya”

2. İmparatorluğun Evi- “Topkapı Sarayı”

3. Kamusal Yapılar Topluluğu- “Süleymaniye Külliyesi”

4. Geçmişin Temizlik Yapıları- “Hamamlar”

5. Ticaretin Kalbi “Hanlar-Bedestenler”

6. Kent Yaşamının Merkezi – “Mahalle ve Konutlar”

Write a comment:

*

Your email address will not be published.