Yazar: Prof. Dr. Mehmet Demirci
Yayın Tarihi: 2016
Fiyat: Mevcudu kalmamıştır

Kitap Özellikleri

“Ken’an Rifâî 19. asrın son çeyreği ile 20. yüzyılın ilk yarısında yaşadı. Doğu ve Batı kültürünü hazmetmiş biridir. Eğitim öğretimde hocalık ve yöneticilikle birlikte dergâh şeyhliği yaptı. Tanzîmattan itibaren bir kültür ve medeniyet buhranı yaşadık. Ken’an Rifâî’de, müslüman kalarak modern hayatı benimsemenin, kendi kültür ve medeniyetimizi terk etmeden çağa ayak uydurmanın örneklerini görürüz.

O, tevhit ve aşk anlayışına sahipti; bildiklerini, inandıklarını, içinde bulunduğu şartların imkânına göre anlatmaktan, öğretmekten hiç geri kalmadı. O, kendisiyle, halkla ve Hak’la barışık olmanın sırrına vâkıftı. Mahviyet ve tevâzuyu elden bırakmadan durmaksızın verici oldu.

Elinizdeki kitapta Ken’an Rifâî’nin şahsiyeti, mânevî hayatı, irfan ve fikir dünyâsına dair yazılar yer almaktadır.”

Prof. Dr. Mehmet Demirci

Satın almak için vakfımız telefon numarası: 0(212) 631 34 22, veya iletişim sayfamız: Cenan Vakfı İletişim üzerinden bize ulaşabilirsiniz.