20.yüzyılın büyük mutasavvıf ve münevveri, vakfımızın mânevî kurucusu Ken’an Rifâî Büyükaksoy (1867-1950) vefâtlarının 66. Yılında, 7 Temmuz 2016 günü, yâdedildi.

Ken’an Rifâî ‘ye ait hâtıraların bulunduğu Cenan Vakfı Müzesi, gün içerisinde yoğun ziyâretçi akınına uğradı.

İstanbul Fâtih’te bulunan Mesihpaşa Camii’nde okunan Mevlîd-i Şerîf’e ise yurdun dört bir yanından yakınları ve talebeleri katıldı.

Katılımcılar, Cenan Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı ve İstanbul Fetih Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği bayram yemeği ile ağırlandılar.

Yemekte, Kubbealtı Vakfı Mütevellî Heyet Başkanı Sinan Uluant’ın konuşmasının ardından, Mehmet Güntekin idaresindeki Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu muhteşem bir konser verdi.