Muğla Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan ile “Felsefeye Giriş Atölyesi” 5 Mart 2021 Cuma günü saat 21.00’de başlayacaktır. Dersler Zoom üzerinden çevrimiçi olarak ve 6 hafta süreyle, haftada 1.5 saat olacak şekilde yapılacaktır. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için cenanvakfi@gmail.com adresine mail atabilir ya da 0212 631 34 22, 0546 589 79 33 numaralı telefonlardan Vakfımızla iletişime geçebilirsiniz.
Prof. Dr. Ali Osman GÜNDOĞAN
1961 Balıkesir doğumlu. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. 1982–1986 yılları arasında felsefe öğretmenliği yaptı. 1986 yılında mezun olduğu bölüme araştırma görevlisi olarak atandı. 1991 yılında “Blondel’in Aksiyon Felsefesi ve Türkiye’deki Etkisi” adlı teziyle doktor unvanını aldı. 1995 yılında doçent oldu. Atatürk Üniversitesi’nde 1995 ile 2000 yılları arasında bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne doçent olarak atandı. 2001 yılında da Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde profesör oldu. Muğla Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilliği ve 2002–2006 yılları arasında da Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aralık 2020 itibariyle Muğla Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir.
Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan’ın “Albert Camus ve Başkaldırma Felsefesi”, “Bergson” adlı kitaplarının dışında çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
FELSEFEYE GİRİŞ ATÖLYESİ
ATÖLYE YÖNETİCİSİ: Prof. Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Gündoğan
ATÖLYE SÜRESİ: 6 Hafta
ATÖLYE GÜNLERİ: Haftada 1 Gün – 1.5 Saat
ATÖLYE İÇERİĞİ:
Farklı fikirler, inançlar, dünya görüşleri bütün bir tarihin olduğu gibi günümüz insanlık medeniyetinin de zenginliğinin bir göstergesidir. İnsanlığın ürettiği zenginliğin tanınması ve farklı olan ile karşılaşma, üretilen fikirleri, ürünleri, dünya görüşlerini tanıtan eserler ile karşılaşmaktan geçer. Bu eserlerin başında da felsefe çalışmaları gelir. Çünkü bütün bir varlık hakkında toplu, rasyonel, eleştirel bir görüş elde etmek isteyen filozof, düşüncesini bütün bir varlık alanına yaymak suretiyle evrensel olan hakkında bilgi edinmek isteyen bir hakikat sevdalısıdır. Onları anlamak, görüşleriyle onları tanımaya başlamakla mümkündür.
ATÖLYE AKIŞI:
1. Felsefe Nedir?
Felsefi Bilgi ve Felsefi Tavır
Felsefenin Bilim, Din ve Sanat ile İlişkisi
2. Felsefenin Temel Disiplinlerine Giriş
Varlık Felsefesi
-Metafizik
-Ontoloji
-Fenomenoloji
3. Bilgi Teorisi
-Bilginin Değeri Sorunu
-Bilginin Kaynağı Sorunu
4. Ahlâk Felsefesi
-Ahlâk, Ahlâk Felsefesi ve Etik
-Ahlâk Felsefesi Kuramları
5. Bilim Felsefesi
Siyaset Felsefesi
6. İnsan Felsefesi
Din Felsefesi